Academie Arendonk 2022 - 2023

De eerste 4 werken zijn gebaseerd op ct-scans,  omgezet in kleur met olieverf.
Na jaren van schilderen met olieverf begonnen experimenteren met acrylverf, abstracter, losser.

Ik begin steeds meer lol te krijgen met acrylverf!!! Ik gebruik mijn handen en grote kwasten op een lange stok om losser te worden. Super interessant wat de snelheid van deze verf voor mij doet. Ik besluit te experimenteren met spuitbus en verschillende tekenmaterialen, zoals oliekrijt, oostindische inkt etc. Er gaat een nieuwe wereld voor mij open, waar ik heel blij van wordt ­čśâ­čśŹ

Op een avond zie ik een landschap op televisie dat mij niet meer loslaat. Ik ga er 's nachts mee aan de gang in mijn gedachten, half dromend half wakker. Ik kan niet anders dan meteen de volgende ochtend aan de slag te gaan, gelukkig heb ik nog een mooi doek staan. Deze manier van werken is zo anders dan mijn intuïtieve werken. Het is bedacht met een duidelijk plan. Waar ik mij in mijn andere werk uit, zoek ik in dit werk de rust waar ik naar verlang. Het is mijn meest waardevolle werk geworden. Acryl op doek 120 x 80 cm.
Ik blijf het nodig hebben om mijn innerlijke wereld intuïtief te uiten met verf, maar ik maak ook uitstapjes naar de (bedachte) rust. Deze landschappen probeer ik in hun essentie te grijpen. Eigenlijk zijn bijna al mijn acrylwerken, intuïtief of bedacht, mentale landschappen.

Nieuw experiment, ik ga kijken hoe ik mijn intu├»tieve werelden en meer overdachte landschappen samen kan brengen. Kan ik ze wel samen brengen?? In eerste instantie ga ik experimenteren met kleur. 

Het 5de jaar is klaar! Nu het juryoordeel afwachten­čĄ×